O NAS

Blagovna znamka Rašica je stara skoraj 70 let in ima bogato tradicijo v razvoju, izdelavi, prodaji in reklamiranju. Najpomembnejše je, da smo spremenili lastniško strukturo, ohranili pa kvaliteto, razvoj in tradicijo blagovne znamke Rašica. Situacija doma in po svetu v tekstilni branži ni ravno rožnata, zaznati pa je že ozaveščenost strank, da želijo kupovati kvalitetno, slovensko. Vse več je strank, ki prisegajo na naravne materiale kot so bombaž, viskoza in pa volna in ki znajo ceniti ročno delo in unikatnost izdelkov.

Sama lokacija prodajalne je na obstoječem mestu, kjer je bila zasnovana proizvodnja in pa prodajalna Rašice. Želeli smo ohraniti stik z preteklostjo in na novih, zdravih temeljih postaviti novo »staro« prodajalno. Sama Rašica je začela leta 1947 kot čipkarska delavnica, kasneje se je preselila v Gameljne in dopolnila svojo dejavnost še z pletenimi izdelki. Samo ime pa je nastalo po prvi slovenski vasi, ki je bila požgana v drugi svetovni vojni in bližnjem hribu Rašica. Mi smo želeli združiti zgodovino, tradicijo in pa modne trende in preplesti vse to v novo zgodbo, ki jo bo pisala Roteda d.o.o.. Trenutno v prodajalni prodajamo ženske in moške pletenine, jersey majice in ženske obleke. Poleg pletenin ponujamo tudi modne dodatke od nakita do nogavic.

 

prodajalna rašica

 

Blagovna znamka Rašica ima svojstven stil, ki ni zgolj formalen, je pa sproščen, udoben in hkrati moden in eleganten. V pleteninah se vsak počuti sproščeno, ker se prilagajajo gibanju telesa, hkrati pa uporabljamo takšne materiale da so ta oblačila namenjena službi ali posebnim priložnostim. Na novo pa smo se odločili ponuditi unikatno izdelane volnene obleke iz čiste merino volne, ki jo je mogoče prati v pralnem stroju in ki ima dodano ravno toliko elastana, da obleka obdrži obliko in se prilaga telesu.